Door de bomen het bos weer zien

Klimaatverandering. Het woord zelf klinkt op zich niet verkeerd. Het klimaat kan nou eenmaal veranderen. We merken alleen dat de klimaatverandering van vandaag de dag zorgelijk is. Er zijn bosbranden, overstromingen, extremere temperaturen. Dit zijn nog maar enkele gevolgen. Vanzelfsprekend moet hier iets aan gebeuren.

Wat kunnen we doen?

Eén van de oorzaken is ontbossing. Elke 2 seconden wordt er een stuk bos gekapt met de oppervlakte van een voetbalveld. Een bizarre gedachte met de kennis die we nu hebben. Gelukkig zijn er wereldwijd al veel initiatieven om bomen te planten, maar tegelijkertijd verdwijnen er dus nog steeds in rap tempo grote stukken bos.

Een andere oorzaak is de toename van CO2-uitstoot. Uiteraard ook in Nederland dragen we bij aan deze toename. Gelukkig is er wel een daling in werking gezet. ESH Media wil daarin graag het voortouw nemen. Bedrijven produceren namelijk nog steeds erg veel CO2-uitstoot terwijl er zoveel mogelijkheden zijn om hier iets aan te doen. Zo wordt de nieuwe locatie van ESH Media energie neutraal en rijden de accountmanagers elektrisch. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden die zijn toegepast. Een andere mogelijkheid die in lijn ligt met de filosofie van ESH Media is de samenwerking met Trees for All!

Maak kennis met Trees for All

Trees for All is opgericht in 1999. Sinds dat jaar zijn er wereldwijd al miljoenen bomen geplant in de strijd tegen klimaatverandering. Naast bomen planten kun je via de stichting ook je CO2-uitstoot compenseren. Dit gebeurt via duurzame bosprojecten in Nederland en het buitenland. Op deze manier dragen we samen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking.

“Ieder jaar verdwijnen er netto 10 miljard bomen. We zijn nu met 7,7 miljard mensen op deze aarde en met elkaar kunnen we de ontbossing tegengaan. Als iedere wereldburger elk jaar twee bomen plant, stoppen we niet alleen het jaarlijkse nettoverlies van bomen, maar keren we het proces om. Zo zorgen we dat ook de volgende generaties op een groene en gezonde aarde kunnen leven.”

Samen voor een betere toekomst

Het oude bekende motto ‘een beter milieu, begin bij jezelf’ brengt Trees for All en ESH Media nu samen. Hoe kunnen wij er voor zorgen dat we een groene en gezonde aarde gaan doorgeven? Middels de A0 displays van ESH Media en het grote bereik zorgen wij er voor dat er meer CO2 wordt gecompenseerd en dat er meer bedrijven bewust gaan ondernemen. Deze samenwerking is ontstaan uit de passie voor een betere toekomst voor onze aarde.

Niet verantwoord aan het ondernemen? Neem vrijblijvend contact op met Trees for All en kijk hoe jullie elkaar kunnen versterken!

Ik wil duurzaam ondernemen!

Wel verantwoord aan het ondernemen? Neem vrijblijvend contact op met ESH Media en start ook bedrijven te inspireren met jouw verhaal!

Ik wil andere bedrijven inspireren!