Merkbekendheid door buitenreclame

Wat is merkbekendheid?

Merkbekendheid staat ook wel bekend als brand awareness. Het is een veel voorkomende term binnen het vakjargon van marketing. Hoe bewust zijn consumenten bezig met jouw merk? Denken ze bij een bepaalde product(categorie) gelijk aan jouw merk? Door jouw merkbekendheid te verhogen blijf jij ‘top-of-mind’ bij je doelgroep.

merkbekendheid-door-buitenreclame.png

Hoe werkt merkbekendheid?

Om bekendheid voor je merk te verhogen is het belangrijk om een unieke en herkenbare stijl te hebben die past bij je doelgroep. Bepaal dus eerst altijd goed je doelgroep en bedenk vanuit daar welke stijl passend is. Kijk ook goed naar je concurrentie en probeer altijd een unieke identiteit te creëren.  

Deze stijl verwerk je in je logo en huisstijl, wat altijd als basis dient voor de rest van je uitingen. Een bepaalde kleur, stijl of lettertype kan al zorgen voor een goede herkenning. Denk maar eens aan de blauwe kleur van KLM of de ‘swoosh’ van Nike. Consumenten hoeven maar een klein element te zien en kunnen dit al koppelen aan een merk.

Naast de herkenning van een logo of huisstijl met je merk wil je ook dat consumenten een verbinding maken met een bepaalde product(categorie). Aan welk merk denk je bijvoorbeeld bij telefoons? Of bij frisdrank? Dit zal voor ieder persoon anders zijn maar de kans is groot dat je als eerste denkt aan Apple en Coca-Cola. Deze merken hebben een herkenbaar logo en huisstijl en zijn door hun marketinguitingen niet te missen. Denk dus goed na aan welke (product)categorie jij verbonden wilt worden en pas hier jouw zichtbaarheid op aan.

Merkbekendheid door buitenreclame

Voor een hoge merkbekendheid moet jij zichtbaar blijven en zorgen voor herhaling. Een goede manier om dit te bereiken is door buitenreclame in te zetten. Buitenreclame is een duidelijk zichtbaar medium wat zorgt voor die hoge herhaling. Zeker als buitenreclame cross mediaal wordt ingezet is jouw merk niet te missen. Met buitenreclame kun je zowel lokaal als nationaal dagelijks duizenden weggebruikers bereiken en blijvend zichtbaar zijn.

 Via ESH Media kan je een merkbekendheid campagne via buitenreclame inzetten. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Wij komen graag met je in contact.

Neem contact met ons op

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Mask


Volg onze projecten ook op Instagram