Woordenjacht in Gouda!

Een schitterend initiatief van Pieter Stroop van Renen en Gouda Poëziestad; Woordenjacht! In Gouda staan deze week verschillende gedichten in de borden langs de weg. Ze zijn niet te missen. Maar hoe is dit idee precies ontstaan?

Naar aanleding van de inmiddels landelijk bekende berenjacht is dit idee ontstaan. Iedereen mocht een klein gedichtje opsturen. Vervolgens is er een selectie gemaakt. In een dag tijd kwamen er maar liefst 50 gedichten binnen. Helaas konden niet alle gedichten geplaatst worden in de A0 displays, maar niet getreurd. Ze zijn allemaal terug te lezen op de website van Gouda poëziestad!

Nadat er een selectie van gedichten zijn gekozen, zijn deze uitgeprint en geplakt. Vervolgens zijn deze geplaatst in de reclameborden langs de weg in Gouda. De hele week zijn ze zichtbaar. EN er is een leuke actie aan gekoppeld; een selfie-actie!* Wanneer je een selfie maakt met het bord langs de weg maak je kans op een persoonlijk gedicht voor jou deur. Vergeet niet deze te delen met de hashtag #woordenjacht (Twitter/Instagram) of post de foto op de facebookpagina van Gouda Poëziestad! 

gouda-poezie-2.jpg

*Wees uiteraard wel voorzichtig op straat en houd je aan de regels :)