Vacatures vullen met buitenreclame!

De Haven, het zorg- en wooncentrum in Bunschoten. Elke dag weer wordt er met liefde zorg gegeven aan ouderen. Het team van De Haven is hecht en gaat er elke dag tegen aan. Zowel voor de bewoners als voor de medewerkers is er dus een fantastische sfeer.

Personeel is belangrijk

Afgelopen periode is een pittige periode geweest. De accommodatie is uitgebreid en het is een hectische periode geweest in verband met Corona. Ze hebben zich er door heen geslagen en langzamerhand komt de rust weer terug. Vòòr de daadwerkelijke uitbreiding van de accommodatie was het al duidelijk dat genoeg en goed personeel een belangrijke factor is. Daar is dan ook sinds mei 2019 een jaar lang aandacht aan besteed. Hoe heeft De Haven hun wervingscampagne ingericht in de afgelopen 12 maanden?

Een goed begin is het halve werk

Speciaal voor de werving van personeel is er een website opgezet voor alle open vacatures. We hebben het niet over enkele vacatures, maar over wel meer dan 100! Daar hebben ze een behoorlijke kluif aan gehad. Samen met Transmissie (adviesbureau voor de zorg, overheid en non-profit) is er gekozen om ook een campagne te creëren. Het doel? Werven van zorgmedewerkers.

Waar wil je gezien worden?

Wat belangrijk is voor een succesvolle campagne is dat je naast je doelgroep ook je targetgebied scherp hebt. De meeste medewerkers van De Haven komen uit Bunschoten-Spakenburg zelf. De regio is dus duidelijk en moet hier niet te veel van af liggen. Omdat er krapte op de arbeidsmarkt is, is er gekozen om omliggende gemeenten ook te targeten. Met ons grote bereik konden wij hier uitstekend aan voldoen.

Hoe maak je er een succes van?

De keuze in marketingkanalen is reuze. Hoe weet je nou wat werkt voor jou. Voor deze campagne is er kozen om online en offline te combineren. Bij het offline gedeelte kwamen wij in beeld met de A0 displays! Verschillende keren heeft deze campagne geschitterd in de borden langs de weg. Juist voor deze vorm van buitenreclame is de creatie uitermate geschikt. Niet te veel en duidelijke tekst gecombineerd met een herkenbare afbeelding. Elke dag word de weggebruiker getriggerd om naar de website te gaan, en met succes!

de-haven(1).png

Resultaat!

Bovenstaande campagne is overal te zien geweest. De opmaak ligt helemaal in lijn met de website. De huisstijl is goed terug te zien en zorgt voor optimale herkenning. Het resultaat mocht er dan ook zijn. In een jaar tijd zijn er maar liefst 130 nieuwe medewerkers geworven. De campagne vloeit momenteel langzaam af. Er kan door dit succes eindelijk weer overgegaan worden op reguliere werving. Hoe mooi is het dat een campagne zo succesvol is dat adverteren eigenlijk niet meer nodig is. Dat is de kracht van een succesvolle marketingstrategie!