Ohja.. 100 km/u overdag!

Het zijn momenteel drukke en rare dagen. Je zit met je hoofd bij van alles. Mocht het coronavirus er niet zijn geweest, had iedereen het waarschijnlijk over de snelheid gehad. Want vanaf deze week is het officieel dat je overdag nog maar 100 mag rijden. Een maatregel waar niet iedereen blij mee is. Echter is het wel van belang dat er zulke maatregelen getroffen worden. Wij hebben in ieder geval een reminder voor je in de borden gezet zodat je niet gelijk de 1e week een boete te pakken hebt!

127721-tvv-esh-media-trigger-snelheid-100-3.jpg

Dat 100km/u overdag nu de maximale snelheid snelheid voor iedereen is, was dat al het geval voor sommige chauffeurs. Dat geldt  onder andere voor onze eigen chauffeurs. De wisselwagens hebben namelijk een maximale snelheid van 100 km/u om de CO2 uitstoot te beperken. Waar ze destijds op vele plekken werden ingehaald, rijden ze nu net zo hard als de rest. Maar hoe gaat een wisselwagen eigenlijk te werk?

esh-0204.jpg

De wisselwagens worden gebruikt om alle campagnes in de A0 displays te wisselen. In de A0 displays worden namelijk platen met daar op geplakte posters geschoven. Vaak rijden onze chauffeurs op zondag en maandag door heel Nederland om de campagnes te wisselen. Via het routesysteem weten ze precies welke campagne in welke route komt te staan. Op zo'n wisselwagen staan rekken waar de campagnes inliggen. Verder hebben ze altijd gereedschap mee om eventuele beschadigingen aan de A0 displays direct te maken. Om op te vallen dragen de chauffeurs een oranje jas en doen ze de zwaailamp aan. Niet te missen dus!