Aandacht voor 'Vergeten Kinderen'

Helaas ging de officiële première niet door. Om toch nog de verdiende aandacht te geven aan de docu-film 'Vergeten Kinderen'*, staan ze deze week in de borden langs de weg in Bodegraven-Reeuwijk!

Volgende week is het zo ver; op maandag 4 mei 20:15 gaat de docu-film 'Vergeten Kinderen' van de Goudse amateurfilmclub Toverlint in première! Door Corona kon de officële trailer helaas niet doorgaan. Ze zaten met hun hoofd in het haar. Gelukkig boden de A0 displays langs de weg daarvoor uitkomst. Toch nog zichtbaarheid en erkenning voor al het harde werken. 

Deze docu-film gaat over een bootreis in 1945. Aan boord waren 45 onderevoede kinderen die probeerden te ontsnappen aan de honger. Het is gebasseerd op het boek van Jessica Verhagen met de gelijknamige titel. De trailer is online al te zien. Voor de echte film moet je dus nog even wachten, tot 4 mei namelijk!

De film kent gelijkenissen met vandaag de dag, want helaas is vluchten voor honger nog steeds actueel. Gelukkig kennen we verschillende organisaties die zich hier voor inzetten. Een organisatie die vele mensen kennen is War Child. Men hoopt dat er a.d.h.v. deze film donataties aan War Child worden gegeven.

*De docu-film wordt uitgezonden op BR6.

vergeten-kinderen.jpg